Tilburg: eerste fase van Park Centraal van start

21 December 2017 – Samen met de gemeente Tilburg heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM het startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van gebiedsontwikkeling Park Centraal aan de westrand van Tilburg.

De start van de eerste fase betekent de realisatie van 56 grondgebonden koop- en huurwoningen. In samenwerking met de gemeente Tilburg realiseert AM hier de komende jaren een hoogwaardige gebiedsontwikkeling met in totaal 380 woningen. Nagenoeg alle woningen in fase 1 zijn inmiddels verkocht. In oktober is gestart met de verkoop van fase 2.

De start van de bouw is op 13 december gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, gaven het startsein voor de bouw. Zij onthulden Park Centraal symbolisch door het verlichten van enkele kerstbomen. De bouw van de 56 woningen is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting worden de woningen in het derde kwartaal van 2018 opgeleverd.

Park van 2 hectare
Park Centraal zal uit eindelijk ruimte bieden aan 380 nieuwbouw woningen aan de rand van de Reeshof in Tilburg. Onderscheidend is het ruim twee hectare grote park dat van noord naar zuid door het hele plangebied loopt. De bouw start aan de zuidkant van het plangebied ter hoogte van de Dalemdreef en de Soerendonklaan. Hier worden in fase 1 in totaal 56 woningen gerealiseerd.

Binnen Park Centraal is er veel keus. Er is een breed palet aan woningtypen in uiteenlopende prijscategorieën. Het aanbod bestaat uit rij- en hoekwoningen, semi-bungalows en twee-onder-een-kapwoningen. De meeste woningen zijn in jaren 30-stijl en een enkele in contrasterend modern. De prijzen van de koopwoningen variëren € 216.500 en € 378.500 von.

Er worden in Park Centraal ook woningen gerealiseerd voor de vrije sector huur. Van de 56 woningen in fase 1 en 2 zijn twaalf woningen bestemd voor de verhuur. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De huur voor deze woningen ligt tussen € 850, en € 980 per maand. De verhuur start naar verwachting medio 2018.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws