Tilburg: Dokvast ontwikkelt duurzaamste DC van Europa

15 Juni 2015 – NewLogic III op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg mag zich het duurzaamste distributiecentrum van Europa noemen.

Het gasloze logistiek centrum heeft afgelopen week het Breeam Outstandingontwerpcertificaat ontvangen. Door het gebruik van slimme technologie en duurzame materialen verkreeg het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics een score van 98.48%.

Jos Klanderman, managing director van Dokvast, is zeer verheugd over het resultaat. ‘Op alle categorieën hebben we bijna de maximale score behaald. We hebben gezorgd voor een luchtdichte buitenschil, gebruiken duurzaam opgewekte energie en we gaan zuinig om met fossiele brandstoffen.’ Daarnaast heeft Dokvast gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken, een warmtepomp en E-ketels.

Eind 2017 ging de bouw van NewLogic III (60.400 m²) aan de Doctor Paul Janssenweg van start. Architect Hung Tran van Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. In het derde kwartaal van 2018 zal Rhenus Contract Logistics het pand in gebruik nemen.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws