Tilburg: Dokvast koopt 8 ha op Vossenberg West II

20 Januari 2015 – Vastgoedontwikkelaar Dok Vast heeft twee kavels gekocht op bedrijventerrein Vossenberg West II. Het gaat om stukken grond van 3,5 en 4,5 hectare. Het bedrijf gaat de kavels zelf bebouwen. Over de verhuur van deze panden is de vastgoedontwikkelaar in gesprek met een aantal partijen.

Dit heeft de gemeente Tilburg meegedeeld. De vastgoedonderneming heeft al twee panden gebouwd op Vossenberg. Een daarvan is verhuurd aan autofabrikant Tesla. Met de verkoop van de beide kavels zit bedrijventerrein Vossenberg bijna vol. Voor de kleine kavels die nog te koop zijn wordt onderzocht of ze samen te voegen zijn tot een grote kavel van 13 tot 14 hectare. Wethouder Erik de Ridder: ‘Vossenberg West II is een groot succes. Vanaf het begin verloopt de verkoop van kavels boven verwachting. De logistieke branche is op zoek naar grote kavels. Gekoppeld aan de uitstekende bereikbaarheid en de aanwezigheid van goed geschoold personeel is de regio Tilburg/Waalwijk flink aan het klimmen op de logistieke ladder. We zijn nu de 2e logistieke hotspot van Nederland, maar onze ambities reiken verder.’

Bij de gebouwen die de vastgoedontwikkelaar op Vossenberg West gaat neerzetten is duurzaamheid een belangrijk gegeven. Er wordt onder meer gekeken hoe in de panden energie en water bespaard kan worden en hoe de geluidsoverlast zoveel mogelijk beperkt kan worden. Duurzame panden zijn langer bruikbaar, hebben lagere energiekosten en hebben minder onderhoudĀ  nodig. De huurder van de gebouwen op Vossenberg West II kan de energielasten zelf bijhouden. Storingen en onderhoudszaken kunnen direct aan de vastgoedontwikkelaar doorgegeven worden.

Klik hier voor meer informatie over vestigingslocaties in Tilburg.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws