Tilburg: Dokvast bouwt DC van 60.000 m2 op Het Laar

30 September 2016 – Dokvast gaat opnieuw een distributiecentrum realiseren, deze keer op bedrijventerrein Het Laar in Tilburg. Dit heeft de ontwikkelaar en belegger uit Oisterwijk meegedeeld. Rhenus Contract Logistics neemt het DC NewLogic III in gebruik. Eind 2017 wordt gestart met de bouw van het pand, in het derde kwartaal van 2018 wordt het DC in gebruik genomen.

NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.400 m², waarvan ca. 40.000 m² warehouse, 3.400 m² kantoor en 17.000 m² VAL (Value Added Logistics). Het kan worden uitgebreid met nog eens 15.000 m² VAL. Het pand kenmerkt zich door een flexibiliteit qua indeling door compartimentering, een hoge vloerbelasting, 45 dockdeuren en uitbreidingsmogelijkheden ten aanzien van de mezzaninevloeren.

Voor zowel het ontwerp als de realisatie van het DC ambiëren Rhenus en Dokvast een Breeam ‘Outstanding’-score. Er zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken alsook het toepassen van een warmtepomp. Tevens zet Dokvast een Building Dashboard (app) in om op een efficiënte manier het pand te onderhouden.

Zonnepanelen

Bijzonder aan dit DC is dat het gehele dak van zonnepanelen wordt voorzien. Hierdoor wordt er meer energie opgewerkt dan nodig: ruim 3,5 Megawatt. Ook op de daken van bestaande panden van Rhenus/Dokvast in Eindhoven is het de intentie om zonnepanelen te plaatsen. Daardoor is geheel Rhenus Nederland in één klap energieneutraal. In totaal wordt er dan ruim 15 Megawatt opgewekt. Dit past binnen de duurzame doelstellingen van Rhenus. Ook op het dak van het DC van Dokvast voor Dobotex/Puma op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg worden in de toekomst zonnepanelen geïnstalleerd.

Architect Hung Tran van Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp van NewLogic III. Bij de realisatie van het DC aan de Doctor Paul Janssenweg wordt Dokvast ondersteund door hoofdaannemer Heembouw uit Roelofarendsveen en installatie-adviseur Quadrant4. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij treedt op als makelaar.

De Rhenus Groep levert logistieke diensten over de hele wereld en heeft een jaaromzet van € 4,6 miljard. Rhenus biedt werk aan meer dan 26.000 mensen op meer dan 500 locaties over de hele wereld. De Rhenus divisies – Contract Logistics, Freight Logistics, Port Logistics en Public Transport – bieden een grote verscheidenheid aan innovatieve diensten met toegevoegde waarde.

Dokvast ontwikkelt en investeert in duurzaam logistiek vastgoed. Het in 2006 opgerichte Oisterwijkse bedrijf onderscheidt zich door te focussen op innovatie en duurzaamheid met als doel besparingen voor de eindgebruiker te realiseren. Dokvast combineert deze focus met financiële slagkracht en een snelle werkwijze.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws