Tilburg: Dok Vast realiseert DC op Kraaiven

12 Oktober 2015 – In opdracht van de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger Dok Vast is Heembouw begin oktober gestart met de realisatie van een duurzaam distributiecentrum van circa 35.000 m2 op industrieterrein Kraaiven in Tilburg. Dobotex International, producent van A-merken sokken en bodywear, neemt het DC in gebruik.

Het DC voor Dobotex aan de Zevenheuvelenweg wordt gebouwd op een terrein van 7,3 ha en bestaat uit 30.000 m2 bvo, 1.800 m2 kantoor en 3.000 m2 expeditievloer. Daarna is er een optie tot uitbreiding met circa 14.000 m2. Heembouw levert het magazijn eind maart 2016 op; de oplevering van het gehele complex is eind april. Denc Architectenbureau maakte het  ontwerp voor het duurzame distributiecentrum, waarvoor Dok Vast de BREEAM kwalificatie very good nastreeft.

De locatie op Kraaiven is centraal en goed bereikbaar via de weg, spoor en over het water. Het ligt dichtbij de A58 en A59.

Dobotex International, een 100% dochter van Puma, ontwikkelt, produceert en vermarkt sokken en bodywear voor dit sportmerk, en heeft tevens een licentie voor de vervaardiging van Tommy Hilfiger-sokken, Head-sokken en Levi’s bodywear. Puma, opgericht door Rudolf Dassler en sinds 2007 onderdeel van het Franse conglomeraat PPR, heeft sinds 2008 een meerderheidsbelang in Dobotex. In 2012 werd het Bossche bedrijf een volle dochter van het Duitse kleding- en sportmerk.
Dok Vast uit Oisterwijk werd opgericht in 2006 en is volledig in private handen.

Klik hier voor meer informatie over vestigingslocatie Tilburg.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws