Tilburg: Decathlon kiest voor logistieke hotspot Tilburg

28 Augustus 2019 – Decathlon heeft een huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed voor een nieuw te realiseren distributiecentrum van 45.000 m² in Tilburg.

Decathlon heeft tot deze stap besloten vanwege de groei van zijn winkels en verkopen op de Nederlandse markt. Terwijl er eind 2012 nog drie winkels van Decathlon in Nederland gevestigd waren (Amsterdam Zuidoost, Kerkrade en Best), zal half november met de winkel in Nijmegen de 20e Decathlon winkel geopend worden.

HVBM Vastgoed kocht onlangs op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg een grootschalige herontwikkelingslocatie waarop het nieuwe distributiecentrum voor Decathlon gerealiseerd zal worden. Het distributiecentrum – naar ontwerp van Dedato Architecten – zal door Decathlon gebruikt worden voor de bevoorrading van de Nederlandse winkels. Het distributiecentrum, dat naar verwachting medio 2020 open gaat, zal in eerste instantie werk bieden aan ruim 150 medewerkers.

Het distributiecentrum wordt gebouwd in twee fases. De eerste fase bestaat uit twee units met een totale oppervlakte van 31.716 m² kantoor-, mezzanine en magazijnruimte. Dit gedeelte zal medio mei 2020 aan Decathlon worden opgeleverd. De tweede fase van het distributiecentrum omvat 13.197 m² kantoor- en magazijnruimte en wordt aansluitend gerealiseerd en in gebruik genomen.

Het duurzame gebouw wordt door HVBM Vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd volgens de laatste standaard in logistiek vastgoed. HVBM Vastgoed en Decathlon streven naar een gebouw dat voldoet aan de Breaam-standaard Excellent.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws