Tilburg: Bouw Plan-t in Spoorzone van start

9 Mei 2019 – SDK Vastgoed is begonnen met de bouw van Plan-t, een kantoor van 11.000 m² in de Spoorzone in Tilburg.

Plan-t is een ontwikkeling van VolkerWessels-onderneming SDK Vastgoed in Tilburg, in het hart van de Spoorzone. Het gebouw is vernoemd naar een tot de verbeelding sprekend treinstel uit de jaren ’60, telt zeven verdiepingen en biedt in totaal bijna 11.000 m² kantoorruimte. Het heeft veel gemeenschappelijke faciliteiten, zoals een ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, horeca, een ‘chillruimte’ en diverse vergader- en presentatieruimten.

Plan-t wordt all-electric, met een focus op duurzaamheid door onder andere de toepassing van warmte–koudeopslag, zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds.

Sinds 2012 is VolkerWessels betrokken bij de (her)ontwikkeling van de Spoorzone en treedt SDK Vastgoed namens het Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. Plan-t is ontworpen door architectenbureau Ritzen en wordt gebouwd door Van de Ven Bouw- en Ontwikkeling.

Spoorzone Tilburg
Op de plek die ooit de werkplaats was van de Nederlandse Spoorwegen, ontstaat momenteel een nieuw stadsdeel. Het gebied wordt door de gemeente Tilburg samen met VolkerWessels en andere ondernemingen getransformeerd tot een woon-, werk- en recreatiegebied met een sterke koppeling aan de kenniseconomie. In totaal wordt er in dit gebied uiteindelijk gerealiseerd: 2000 woningen, 50.000 m² werken/zakelijke en commerciële dienstverlening, 25.000 m² kennis/cultuur/maatschappelijk programma en 15.000 m² vrije tijd/vermaak.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws