Tilburg: Bouw pakkettensorteercentrum PostNL van start

8 April 2019 – Op maandag 8 april is de bouw gestart van een nieuw pakkettensorteercentrum van PostNL aan de Ledeboerstraat in Tilburg.

Wethouder Berend de Vries en directeur operations PostNL Pakketten Iris van Wees sloegen samen symbolisch de eerste paal van het duurzame nieuwe pand. De nieuwe locatie in Tilburg vergroot de capaciteit voor de sortering en distributie van pakketten.

Voor dit pakkettensorteercentrum wil PostNL het Breeam-certificaat Outstanding behalen. Hiervoor investeert het bedrijf onder meer in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwin-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos.

Deze nieuwe locatie gaat deel uitmaken van een netwerk dat momenteel bestaat uit in totaal 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België. PostNL opent in 2019 drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland, waaronder deze locatie in Tilburg.

Dit sorteercentrum biedt werkgelegenheid voor zo’n 400 mensen. Het wordt dit najaar in gebruik genomen en vanuit hier worden pakketten bezorgd in en rondom Tilburg, onder andere in Waalwijk, Boxtel, Rijen, Hilvarenbeek en Reusel.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws