Tilburg: bouw gestart van Van der Valk Hotel

12 Mei 2016 – Aan de Kempenbaan in Tilburg is de bouw gestart van een hotel van keten Van der Valk. Het hotel krijgt 145 kamers, 15 vergader- en congresruimten, een restaurant, skybar en een zwembad met wellness-faciliteiten. Ook komt er een Jack’s Casino, zoals ook in de Van der Valk vestiging De Witte Bergen bij Laren (NH)het geval is.

Het hotel wordt een vestiging van het Van der Valk Exclusive label en heeft daardoor een vier-sterrenclassificatie. Niet bekend is wanneer het hotel de deuren opent. Het hotel wordt gebouwd door Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers. Deze week word begonnen met het plaatsen van de eerste heipalen.

De plannen voor het hotel werden al in 2014 onthuld. Overigens was het motel van Van der Valk in Gilze-Rijen, in handen van een ander lid van de familie, tegen de plannen, omdat ze bang was voor overaanbod. Een onderzoek van de gemeente Tilburg toonde aan dat de vraag naar hotelkamers in Midden-Brabant de komende tijd juist zou gaan stijgen. De klacht van het motel werd dan ook van de tafel geveegd.

De verschillende leden van de familie bouwen momenteel hotels in onder meer Utrecht, Enschede, Groningen, Nijmegen, Zaltbommel en Apeldoorn. In Amsterdam zijn de plannen aangekondigd voor zowel een gewoon Van der Valk Hotel als een vestiging een Van der Valk Exclusive hotel. De laatste komt bij de Rai op de Zuidas.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws