Tilburg: Aedifica koopt locatie voor zorgresidentie

1 Maart 2018 – Aedifica heeft nabij het centrum van Tilburg een perceel gekocht voor de bouw van een zorgresidentie.

Met de aankoop van de locatie is circa € 1 mln gemoeid. Het turnkey bouwproject wordt gerealiseerd door IDBB Vastgoed in opdracht van Aedifica, dat een budget van ongeveer € 5 mln voorziet voor de bouw. De totale investering van Aedifica zal op termijn dus circa € 6 mln bedragen.

De operatie wordt gefinancierd door Aedifica’s kredietlijnen.

Zorgresidentie Huize Hoog Waardijn wordt ontwikkeld voor senioren met hoge zorgbehoeften en omvat 26 wooneenheden. De bouw wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 voltooid.

De exploitatie van de zorgresidentie komt in handen van een entiteit van de Compartijn-groep. Met Compartijn is voor deze site een niet-opzegbare triple net huurovereenkomst gesloten van 20 jaar. Het brutohuurrendement zal na oplevering circa 6,5% bedragen.

Compartijn is een Nederlandse particuliere zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De zorgverlener exploiteert nu vijf locaties voor Aedifica en zal in de nabije toekomst meerdere woonzorgwoningen van Aedifica in exploitatie nemen. Compartijn is een deelneming van Incluzio, een dochteronderneming van Facilicom Services Group.

Stefaan Gielens, ceo van Aedifica: ‘Met de acquisitie van deze zorgresidentie voor senioren met hoge zorgbehoeften bestendigen we de samenwerking met een dynamisch zorgbedrijf en bouwen we onze Nederlandse zorgvastgoedportefeuille verder uit. Er zullen nog meer investeringen volgen.’

Aedifica is een vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, met een notering aan Euronext Brussel, dat zich specialiseert in zorgvastgoed en in het bijzonder de huisvesting voor senioren. Het bedrijf heeft een portefeuille van meer dan € 1,6 mrd opgebouwd in België, Duitsland en Nederland.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws