Tilburg: 25 energieneutrale woningen in De Reeshof

26 Februari 2016 – De gemeente Tilburg en Blue Buildings hebben een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor de realisatie van 25 energieneutrale koopwoningen in stadsdeel De Reeshof. Het is het eerste project in Tilburg waar koopwoningen hun eigen energie duurzaam opwekken. Eerder werden in de gemeente al nieuwe huurwoningen energieneutraal gebouwd en zijn bestaande woningen nul-op-de-meter gerenoveerd.

De partijen willen met het project aantonen dat energieneutrale koopwoningen op een commerciële basis ontwikkeld kunnen worden. De extra investering in de energieneutrale uitvoering van de woningen wordt geheel aan de particuliere kopers doorberekend. De gemeente ontvangt een commerciële grondprijs en er wordt geen subsidie verstrekt om het project mogelijk te maken. Wethouder Berend de Vries (Wonen, Duurzaamheid en Grondzaken) is blij met deze insteek: “Ik verwacht dat het project een voorbeeld is voor andere nieuwbouwprojecten in de stad. De gemeente Tilburg wil dat in 2045 alle huizen – ook bestaande – hun eigen energie opwekken. Het is goed om te zien dat projectontwikkelaars zich hier nu al voor inzetten.”

Het project heet The Commons en komt te liggen in de Scharwoudestraat. De gemeente Tilburg is momenteel de eigenaar van de grond. Blue Buildings uit Tilburg ontwikkelt de woningen. Zij vormt daarvoor een planteam met toekomstige bewoners, met wie in co-creatie de het plan wordt gemaakt. De bouw zal naar verwachting nog dit jaar starten. Het bureau Format a: zal als architect optreden. 

Voor meer informatie door de projectontwikkelaar kunt u contact opnemen met de heer Rob Keijzer van Blue Buildings BV, telefoonnummer 06-21547100 of info@blueb.nl . Voor toelichting door de gemeente Tilburg kunt u contact opnemen met Tom Daelman, bestuurswoordvoerder van wethouder de Vries, 013 – 542 97 05.

Het plan van The Commons in stadsdeel De Reeshof, Tilburg

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws