Tiel: WDP koopt DC van Kuehne + Nagel in Tiel

19 november 2014 – De Belgische logistiek vastgoedbelegger WDP heeft in Tiel een distributiecentrum van 32.000 m² gekocht. Deze ruimte is reeds opgeleverd en wordt gehuurd door Kuehne + Nagel. WDP heeft ook getekend voor de volgende fase van 16.000 m² op dezelfde locatie, ook voor Kuehne + Nagel.

WDP sloot eerder dit jaar een turnkey koopovereenkomst voor de verwerving van de logistieke site te Tiel, die is ontwikkeld door bouwbedrijf L. van de Ven. Eerder verwierf de Belgische belegger de zogeheten Lakeside portefeuille van deze bouwonderneming uit Veghel.
De tweede fase van 16.000 m² is nog in ontwikkeling en wordt gefaseerd opgeleverd in de tweede helft van 2015. De locatie biedt de mogelijkheid om met nog eens 16.000 m² uit te breiden.

Kuehne + Nagel huurt voor vijf jaar vast. De logistiek dienstverlener heeft de intentie om de locatie in Tiel een FMCG-campus uit te bouwen van waaruit verschillende grote retailers in Nederland kunnen beleverd worden. Zo kunnen de logistieke stromen worden gebundeld en de supply chains geoptimaliseerd.

De investering bedraagt voor WDP circa € 50 mln. De totale transactiewaarde is gebaseerd op een verwacht initieel brutohuurrendement van 7,75%. WDP voorziet de closing van de transactie op dinsdag 25 november 2014.

WDP beoogt de verwerving van deze site (grond en gebouwen) te realiseren via een (indirecte) inbreng in natura in WDP door de verkoper, waardoor de betaling aan de verkoper zal voldaan worden tegen uitgifte van nieuwe aandelen WDP. Hierdoor zal het eigen vermogen van de vennootschap worden versterkt met € 50 mln.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws