Tiel: Re-Match huurt 9700 m² van Montea

29 april 2021 – Montea ontwikkelt voor Re-Match te Tiel een duurzaam cleantech recycle- en distributiecentrum van 9700 m².

Het komt op een terrein van 31.800 m². Re-Match is een nieuwe klant voor Montea. Het bedrijf zal het gebouw huren voor een vaste periode van 20 jaar. De totale investering bedraagt ongeveer € 12 mln. Het netto aanvangsrendement van deze transactie bedraagt 7,2%.

De ontwikkeling is een onderdeel van een groter terrein van 48 ha dat Montea in 2018 heeft verworven. De opstallen op het terrein werden intussen gesloopt en het gehele terrein is bouwrijp gemaakt. De locatie is multimodaal en goed bereikbaar vanaf de A15. Het duurzame gebouw zal bestaan uit ca. 8.500 m² warehouse, 500 m² kantoren en ca. 700 m² mezzanine en beschikt over een groot buitenterrein.

De site ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal & De Waal en beschikt over eigen kadefaciliteiten. Na voltooiing van deze ontwikkeling voor Re-Match is er op de site nog 45 ha bestemde grond beschikbaar voor ontwikkeling die intussen verhuurd blijft aan Recycling Kombinatie Reko (voor de opslag en verwerking van restafval) en Struyk Verwo Infra.

Het herontwikkelen van bestaande brownfield locaties past in de duurzaamheidsambities van Montea. De lange termijn heront-wikkelingslandbank bedraagt ongeveer 1.500.000 m², waarop in de toekomst minimaal 750.000 m² logistieke vastgoedoplossingen kunnen ontwikkeld worden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws