Tiel: bedrijvenpark Medel scoort in 2014

22 December 2014 – Ondanks de economische recessie is 2014 een succesvol jaar geworden voor Bedrijvenpark Medel in Tiel. Er werd circa 12 ha bedrijfsterrein verkocht. De werkgelegenheid groeide aanzienlijk. Zo levert de vestiging van een nieuw distributiecentrum van modeketen Hennes & Mauritz (H & M) 170 nieuwe arbeidsplaatsen op. Per 1 januari 2015 neemt H & M het bedrijfspand van DHL Exel Supply Chain over. In het tweede kwartaal van 2015 zal het in gebruik genomen worden.

Drs. Monique Spijker-Vries, coördinator gronduitgifte van Medel, ziet de vestiging van H & M als een belangrijk teken voor de verdere groei van de bedrijfshuisvesting op het Tielse bedrijvenpark. “Er is niet alleen een continue belangstelling voor nieuwe kavels, maar ook voor nieuwe invulling van de bestaande gebouwen, die voor de markt  beschikbaar zijn gekomen.”

Grootste afnemer in 2014 was logistiek dienstverlener Kuehne en Nagel, die op een kavel van 11 hectare een distributiecentrum (52.000 m2) en een kantoor (3500 m2) realiseerde. Het bedrijf biedt in deze vestiging, die in september 2014 werd geopend, werk aan 160 personeelsleden. Dit aantal zal verder groeien door de ontwikkeling van de tweede fase van het distributiecentrum, Deze fase zal volgens de planning in de tweede helft van 2015 opgeleverd worden.

Mol Cargo gaat eveneens uitbreiden. Hiertoe is een naast het bedrijf gelegen perceel van 7.500 m2 aangekocht. Dit bedrijf, onder meer gespecialiseerd in het transport van motoren en scooters, vestigde zich in 2005 op Medel en maakt sindsdien een periode van gestage groei door.

Monique Spijker: “We hebben in 2014, dat toch een moeilijk jaar is, bijna 12 hectare terrein  verkocht. Een resultaat waar menige gemeente jaloers op zal zijn. Het perspectief voor 2015 is ook goed. We kunnen weer grote kavels uitgeven dankzij de uitbreiding met Medel 2, die in totaal ruim 80 hectare omvat. We zijn hiervoor met diverse gegadigden in gesprek.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws