Tiel: Aberdeen koopt DC op BT Medel

12 Mei 2016 – Het Aberdeen European Balanced Property Fund heeft het door DHG ontwikkelde en door Igepa Nederland gehuurde distributiecentrum aan de Biezenwei 16 in Tiel gekocht. Het object  is gelegen op industrieterrein Medel in Tiel en werd in 2014 gebouwd en opgeleverd. Volgens het Kadaster ligt de koopsom op € 19,5 mln. De bar ligt op 5,5%. 

Het distributiecentrum bestaat uit 14.832 m² warehouse, 513 m² kantoorruimte, 589 m²  showruimte en 960 m² mezzanine. Papiergroothandel Igepa Nederland huurt het pand voor 15 jaar. Willem Slager, commercieel directeur van DHG: ‘Een verkoop tegen een bar van 5,5% v.o.n. geeft aan dat de aanvangsrendementen voor prime logistiek vastgoed nog steeds dalen. Een duidelijk signaal van het vertrouwen van investeerders in dit type vastgoed.’ Mark Tordoir, Head of Asset Management and Transactions bij Aberdeen Asset Management: ‘De aankoop van dit object past in de doelstelling van Aberdeen om haar vastgoedactiviteiten in Nederland uit te breiden. Verdere transacties in Nederland worden actief nagestreefd.’

Het Aberdeen European Balanced Property Fund (AEBPF) is een open-end core beleggingsfonds, gevestigd in Luxemburg. De focus ligt op beleggingen in commercieel vastgoed in de eurozone. Het fonds heeft per eind 2015 een belegd vermogen van € 687 mln en heeft als doel om door te groeien naar minimaal € 1 mrd.

Het Aberdeen European Balanced Property Fund werd bij deze aankoop geadviseerd door het Nederlandse transactieteam van Aberdeen Asset Management. Van Doorne heeft de koper juridisch begeleid en Savills trad op als technisch adviseur.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws