Terneuzen: met komst Trinseo start ontwikkeling MPV

12 April 2016 – Trinseo en MVP Development 1 BV hebben een langjarige huurovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een bedrijfsgebouw op het Maintenance Value Park (MVP) in Terneuzen. Het MVP is een bedrijventerrein van 10 ha groot dat door MVP Development 1 BV – een combinatie gevormd door APF International en aannemer Cordeel – ontwikkeld gaat worden. Het park zal direct ten oosten van de Westerscheldetunnelweg verrijzen.

Trinseo gaat op het MVP circa 2.800 m² kantoor-, circa 3.300 m² warehouse- en circa 1.300 m² laboratoriumruimte huren. Het gebouw wordt op maat ontwikkeld waarbij Cordeel verantwoordelijk is voor het ontwerp en de bouw. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is inmiddels ingediend en de werkzaamheden zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 opstarten. Met de komst van Trinseo gaat ook de ontwikkeling van het MVP van start, een initiatief van Value Park Terneuzen (Dow en Zeeland Seaports) bedoeld om bedrijven te huisvesten die een link hebben met de procesindustrie in de regio zoals onderhoudsbedrijven en contractors.

Het Maintenance Value Park is een initiatief dat voortkomt uit de samenwerking tussen bedrijven die actief zijn in de procesindustrie, de gemeente Terneuzen, het havenbedrijf Zeeland Seaports en een aantal opleidingsinstellingen. Het Maintenance Value Park bouwt aan een uniek ecosysteem met de onderhoudsfunctie en synergie in de procesindustrie als centraal thema.
De realisatie van het MVP zal een verdere stimulans zijn voor de attractiviteit van de regio als uniek chemie- en onderhoudscluster in Europa. Tegelijkertijd zullen de deelnemers in het MVP profiteren van lagere kosten voor de procesindustrie, verlenging van de levensduur van machines en installaties en een betere concurrentiepositie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws