Terneuzen: bouw Kennedy Retail Park van start

24 Maart 2017 – Lafoma Projectontwikkeling en aannemersbedrijf van der Poel start in april met de bouw van Kennedy Retail Park in Terneuzen. De bouwvergunning voor dit project is definitief. Aannemersbedrijf Van der Poel is klaar met het opruimen van oude resten om in april 2017 te starten met de bouw van het koopcentrum. Tevens wordt gestart met appartementencomplex de Sluiswachter.

Het project is centraal gelegen aan Kennedylaan-West en wordt 11.000 m² groot. Het is inmiddels voor circa 80% ingevuld waarbij Van Gorkum Retail Property Consultancy, Arca Retail en Witte-Boussen Vastgoed en Verhuur de verhuur verzorgden in opdracht van de projectontwikkelaar Kennedy Retailparkpark.

Agrimarkt

Er komen filialen van onder meer Aldi, Action, Roeland Interieur en Carpet Right. Dit wordt aangevuld met nieuwkomers in Zeeuws-Vlaanderen: Jysk en Agrimarkt / Agriland.

Jysk is een internationale retail keten die alles voor de woning verkoopt. Agrimarkt / Agriland is een dochterbedrijf van landbouwcoöperatie CZAV met meer dan 3000 aangesloten boeren in Zuidwest –Nederland. De keten telt 5 grote winkels in Goes, Vlissingen, Roosendaal, Middelharnis, Oud-Beijerland en dan nu ook de 6winkel in Terneuzen. Er is een uitgebreid assortiment streekproducten, die grotendeels van de aangesloten boeren in Zuidwest-Nederland komen.

De winkels worden ondergebracht in het hoofdgebouw evenals twee aangrenzende paviljoens. Voor de winkels is een groot parkeerterrein voorzien met circa 380 parkeerplaatsen. Bij de ingang van het winkelcentrum is een ruime locatie ingepland voor horeca.

Kritiek

Kennedy Retail Park heeft in het aanloop de nodige kritiek gekregen omdat er in de omgeving (binnenstad) al de nodige leegstand is. De betrokkenen stellen echter dat het retail park centraal is gelegen en binnen een groot verzorgingsgebied ligt. Mede door toename van Belgische klanten zal de ontwikkeling volgens hun een positieve bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de stad Terneuzen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws