Terneuzen: Businesspark aan Haarmanweg te koop

22 Januari 2018 – De voormalige fabriekslocatie van Philips Lighting in Terneuzen is te koop. Het wordt nu Businesspark Terneuzen genoemd. Het 7 hectare grote complex ligt aan de Mr. F.J. Haarmanweg, op het industrieterrein Noorderdokken/Haarmanweg, vlakbij het kanaal Gent-Terneuzen.

Op het terrein staan kantoren, bedrijfsruimten, terreinen en opslagruimten. Het Philips complex kent een historie die tot 55 jaar terugvoert. De laatste tien jaar is Philips aan het afbouwen op deze locatie en per 1 november 2016 maken zij geen gebruik meer maken van het complex.

Het complex is de laatste jaren opgedeeld in diversen ruimten die afzonderlijk verhuurd zijn. Zo is het voormalige kantoorgebouw aan de voorzijde in gebruik als multifunctioneel business center en zijn de voormalige fabriekshallen in gebruik als opslagruimten. Dit betreft veelal kortlopende huurovereenkomsten, de totale huidige huuropbrengst bedraagt circa € 231.000 op jaarbasis, exclusief btw.

Volgens de betrokken makelaar is het terrein door zijn strategische ligging uitstekend geschikt voor een herontwikkeling.

De Philips fabriek startte in 1961 en vervaardigde flitslampen, later glimlichten voor spaarlampen en spaarlampen. In de topjaren werkten er meer dan 1000 mensen. In 1972 werd een fabriek voor starters voor tl-buizen opgestart. In 2000 vond een overplaatsing van de spaarlampproductie naar Pila plaats, waardoor 280 van de 500 banen verloren gingen. In 2014 werd bekend dat de Philipsfabriek najaar 2016 ging sluiten vanwege de toenemende vraag naar Led-verlichting. Parallel aan de ontwikkeling bij Philips heeft er gedurende de afgelopen 15 jaar een herbestemming plaatsgevonden voor de bestaande kantoor-en bedrijfsruimten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws