Steenbergen: bio-based bedrijf naar Nieuw Prinsenland

Nova Lignum is de tweede vestiger op dit terrein.

7 Mei 2014 – Biobased onderneming Nova Lignum heeft zich gevestigd op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in Steenbergen. Nova Lignum, een bedrijf dat gevelbekleding uit auberginevezelresten produceert en een spin-off is van het glastuinbouwbedrijf Greenbrothers, heeft een kavel verworven van ruim 6000 m² op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in de gemeente Steenbergen. Het terrein wordt geëxploiteerd door Suiker Unie. Nova Lignum is de tweede vestiger op Nieuw Prinsenland dat een speciale focus heeft op (biobased) ondernemingen in de agro-food sector en nog volop in de ontwikkelingsfase verkeert. 

Nieuw Prinsenland is een gezamenlijk initiatief van Suiker Unie en de Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij (TOM) en bestaat naast 70 hectare voor nieuwe bedrijvigheid ook uit een glastuinbouwgebied van 310 hectare. Rewin West-Brabant verzorgt namens Suiker Unie de acquisitie van Nieuw Prinsenland en heeft Nova Lignum, naast het mede mogelijk maken van het ontstaan van de onderneming, ondersteund bij de locatiekeuze en de koppeling van het project aan een belegger/ontwikkelaar.
Rewin heeft Nova Lignum ook ondersteund bij hun businessplan en financiering. Nova Lignum participeert bovendien in het cluster duurzaam (ver)bouwen, waarvoor Rewin mede-initiatiefnemer en trekker is en dat onderdeel is van diverse initiatieven in de Biobased Delta.

Johan Groenewegen, directeur van Nova Lignum: 'Na zorgvuldig onderzoek hebben we met overtuiging gekozen voor bedrijventerrein Nieuw Prinsenland, juist vanwege het lokale vizier op agro-food en daaraan gerelateerde activiteiten, de ligging naast de suikerfabriek en daardoor de natuurlijke link naar biobased producten. Dit feit, samen met de voordelen die het terrein biedt door onder andere de bereikbaarheid vanaf de A-4 en de competitieve grondprijs, waren voor ons de doorslaggevende redenen om te kiezen voor Nieuw Prinsenland.'
Naast het kavel is een terrein gereserveerd voor toekomstige uitbreidingen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws