Spijkenisse: EPF koopt Distripark Halfweg

 

17 Januari 2018 – Het Maleisische Employees’ Provident Fund (EPF) heeft in Spijkenisse Distripark Halfweg aangekocht van ProDelta.

Uit het Kadaster blijkt dat EPF bijna € 60 mln heeft betaald voor het 90.000 m² grote complex aan de Malledijk 3, dat bestaat uit 38 loodsen. ProDelta heeft het geheel vorig jaar al verkocht.

Distripark Halfweg is midden in het Rotterdamse havengebied en nabij de A4 gesitueerd en biedt opslagmogelijkheid voor alle soorten goederen. Het grootste deel is gebouwd tussen 1987 en 1993, alleen loodsen 35 tot en met 38 dateren van latere datum (2003). Bij het complex behoren ook kantoorruimten die variëren van eenvoudig loodskantoor tot compleet bedrijfskantoor.

Vorig jaar heeft ProDelta nieuwe huurovereenkomsten gesloten met bestaande en nieuwe huurders op Distripark Halfweg, de logistiek dienstverleners CP Benelux, DVR Warehousing, Silevis, NBK, Karl Rapp en Special Cargo Services (SCS, gespecialiseerd in gevaarlijke stoffen).

EPF kocht vorig jaar ook twee distributiecentra aan van Dudok Vastgoed, een op de locatie van het voormalige distributiecentrum van Reebok op de Maasvlakte (82.000 m²) en een in Moerdijk (60.000 m²). Deze werden namens het Maleisische pensioenfonds aangekocht door Savills Investment Management. In 2016 kocht EPF drie distributiecentra in Nederland, in totaal 100.000 m².

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws