Tevens is er op geringe afstand een extra optie voor een uitbreiding van het warehouse (ruim 21.000 m²) beschikbaar. Diverse partijen hebben inmiddels interesse getoond in het duurzame DC.
‘We zijn verheugd dat we één van de laatste kavels van deze omvang in Brabant hebben weten te bemachtigen. Het biedt onder meer de mogelijkheid om op deze logistieke hotspot een europees distributie centrum te bouwen’, aldus Jos Klanderman, managing director van Dok Vast.
In 2013 heeft de Oisterwijkse investeerder al een duurzaam DC van 57.000 m² op Ekkersrijt ontwikkeld voor Rhenus Logistics. Tevens zijn Bouwmaat en Post NL op dit oostelijke gedeelte van het industriepark gevestigd.
Bij de verhuur, het ontwerp en de realisatie van New Logic VI wordt Dok Vast ondersteund door Raimond Weenink bedrijfsmakelaardij, Habeon Architecten en Heembouw. Een duurzame samenwerking: al eerder realiseerden deze vier partijen de duurzame distributiecentra voor Nokia en Tesla Motors in Tilburg. Deze panden zijn gecertificeerd met een Breeam Outstanding (vijf sterren) rating en behoren tot de duurzaamste DC’s van Europa.
Het nieuwe DC in Son wordt tevens van een Breeam-certificaat voorzien. Er zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. Tevens wordt het dak geschikt gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen in de toekomst.
Dok Vast heeft voor de toekomstige huurder een Building Dashboard App ontwikkeld, waarmee het verbruik en de financiële effecten van de verschillende duurzame besparingsmaatregelen overzichtelijk in kaart worden gebracht. Via de app zijn de meterstanden van elektriciteit, gas en water per unit, afdeling of van het gehele pand te bekijken. Ook onderhoud, reparatieverzoeken en storingen kunnen op een gebruiksvriendelijke manier via de iPad worden gemeld. Alle nieuwe grootschalige projecten van Dok Vast zullen voortaan standaard van een Building Dashboard worden voorzien.