Sittard-Geleen: Leeyen bouwt DC van 145.000 m2

13 maart 2015 – De Limburgse ontwikkelaar Leeyen Vastgoed bouwt op multimodaal bedrijventerrein Holtum-Noord bij Sittard-Geleen een logistiek centrum met een totaaloppervlakte van ruim 145.000 m².

Op het 18 ha grote terrein komt een hal met een oppervlakte van 148.000 m². Deze hal, met een hoogte van 14 meter, wordt in drie delen gebouwd. Leeyen onderhandelt op dit moment met enkele strategische logistieke partijen over het gebruik van het nieuwe distributiecentrum.

Het distributiecentrum komt op het smalste stukje van Nederland, tussen de oprit naar de snelweg in zuidelijke richting en de brug Gebroek. Leeyen heeft inmiddels een vergunning aangevraagd. ‘Het gebouw krijgt zonnepanelen op het dak, is extra geïsoleerd en krijgt overal zuinige LED-verlichting,’ aldus directeur Rien Leeijen van Leeyen Vastgoed.

De realisatie van het grote distributiecentrum is mogelijk door de verkoop van ruim 10 ha door de gemeente aan Leeyen. De provincie Limburg, tot voor kort een van de grondeigenaren in het gebied, werkte mee door verkoop van de grond aan de gemeente. De overige 7,5 hectare heeft het bedrijf uit Beringe van een particulier verworven. De totale investering van Leeyen bedraagt ruim € 50 mln. Het DC levert op termijn circa 1.000 arbeidsplaatsen op.

De locatie ligt direct is aan de snelweg, de containerhaven en railterminal. Wethouder Pieter Meekels (economie): ‘Er zijn afspraken gemaakt met de nieuwe eigenaar over multimodale aan- of afvoer van goederen. Uitgangspunt is dat nieuwe bedrijven minstens twee van de drie vervoersmogelijkheden – water, rail en weg – benutten.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws