Sittard-Geleen: DSM opent R&D centrum op Chemelot

17 november 2014 – Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft vandaag op Campus Chemelot in Sittard-Geleen het DSM Research Center for Science and Technology geopend. Het is een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor hoogwaardige materialen.

Het nieuwe research centrum, waarin DSM ongeveer € 50 mln investeert, omvat kantoren, laboratoria en een pilotplant voor 420 medewerkers. Het is voor DSM het grootste materialencentrum wereldwijd.

Met de keuze voor de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen investeert de onderneming in grensoverschrijdende kennis op volgens haar een van de meest innovatieve campussen van ons land. Het concern heeft gekozen voor duurzame en toekomstgerichte nieuwbouw waar bijzondere aandacht wordt besteed aan het faciliteren van onderlinge samenwerking. Het nieuwe centrum vormt een belangrijke basis voor de onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten van DSM Materials Sciences. Voor DSM Engineering Plastics is het zelfs het belangrijkste onderzoekscentrum wereldwijd.

De regio Sittard-Geleen ontwikkelt zich momenteel tot een creatieve broedplaats van innovatie en bedrijvigheid met duizenden kenniswerkers. Bedrijfsleven, overheid, onderwijs- en kennisinstellingen werken hierbij intensief samen.

De realisatie van het centrum maakt deel uit van een investeringsprogramma van DSM in kennis en innovatie in Nederland met een omvang van circa € 100 mln. Als onderdeel daarvan wordt ook in Delft een r&d centrum gerealiseerd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws