Amersfoort: start selectie Entreekavel De Wieken

8 Juli 2016 – De gemeente Amersfoort is gestart met de selectieprocedure voor de Entreekavel in de Wieken Vinkenhoef. De locatie van ruim 1 hectare ligt bij de entree van bedrijventerrein De Wieken, dicht bij de afrit van de A28 en bij een belangrijke invalsweg naar de binnenstad, de Hogeweg. Hier kan invulling worden gegeven aan grootschalige horeca, leisure of een partycentrum.

De openbare inschrijving loopt tot eind 2016 (in twee fasen). Naar verwachting is dan duidelijkheid over de invulling. In het beoordelingsproces is onder andere aandacht voor het ontwerp en duurzaamheid. U kunt hierbij denken aan een groene inrichting, inpassing in de omgeving of het gebruik van duurzaam materiaal.

Meer informatie: www.amersfoort.nl/entreegebied.

Naast de Entreekavel ligt een kavel van ruim 2.800 m2 voor een nieuw te realiseren tankstation. Hiervoor loopt tot 12 september 2016, 12.00 uur een inschrijving.

Zichtlocatie

Het Entreegebied van bedrijventerrein De Wieken vormt een zeer prominente zichtlocatie op de overgang van een wegenlandschap naar het stedelijke gebied. De locatie is goed zichtbaar vanaf de afrit van de A28 en vanaf de Energieweg. De locatie vormt de entree van het bedrijventerrein en de entree van de stad Amersfoort. Het aantal passanten voor de locatie zal de komende jaren toenemen, niet alleen door de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein De Wieken maar ook door het toenemende verkeersaanbod op en rondom het nabij gelegen knooppunt Hoevelaken. Daarom investeren de gemeente Amersfoort en het Rijk in een goede verkeersafwikkeling in dit gebied.

De gemeente heeft een aparte website geopend voor de tender met alle benodigde informatie en documenten. De downloads bevatten alle  benodigde informatie. Het ‘Beschrijvend document’ is een leidraad met onder meer een uitgebreide toelichting op het type inschrijving, de stappen in het proces tot en met een toelichting op de beoordeling. Op de site tevens een aantal bijlagen die een integraal onderdeel vormen van de openbare inschrijving. Ze gaan voor eventuele documenten die bij de vooraankondiging zijn gepubliceerd. (Let op: de tekening opgenomen als 4a en 4b wijkt af van de bij de vooraankondiging gepubliceerde tekening)

Een belangrijke bijlage is ook de Checklist, van bijlage 1.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws