Schiphol: VDG ontwikkelt en verhuurt warehouse

19 oktober 2020 – VDG Real Estate ontwikkelt op Schiphol Trade Park VDG Warehouse Schiphol en heeft ruim 13.500 m² verhuurd aan Fast Forward Freight.

VDG Warehouse Schiphol wordt een groen warehouse van ruim 23.000 m² bij de entree van Schiphol Trade Park. Fast Forward Freight zal 13.632 m² van deze hoogwaardige ontwikkeling in gebruik gaan nemen, de overige 9568 m² zijn nog beschikbaar voor verhuur. Fast Forward Freight sluit een huurovereenkomst voor 10.413 m² warehouse, 535 m² mezzanine, 2686 m² kantoor, twaalf loading docks en een groene daktuin van 314 m². Het bedrijf biedt wereldwijd logistieke oplossingen over zee, weg en door de lucht. De nieuwe vestiging staat op een zichtlocatie langs de A4 en heeft hier een directe aansluiting op.

Geheel in lijn met de ambitie van SADC om met Schiphol Trade Park het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te realiseren, is de ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol natuurinclusief. Het gebouw is ontworpen met de achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen. Met onder andere groene daken in verschillende hoogtes, groene gevels en speciale aandacht voor de watercyclus worden verschillende biotopen mogelijk. De daktuin en de omheiningen bieden ruimte voor vlinders en vogels, en de gevelpanelen zijn zo ontworpen dat er vleermuizen en zwaluwen in kunnen wonen.

VDG Unibouw is gestart met de bouw, en de oplevering vindt medio 2021 plaats.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws