Schiphol: nieuw DC (88.000 m2) op Schiphol Trade Park

3 Februari 2017 – Somerset Capital Partners en AM Real Estate Development ontwikkelen een grootschalig logistiek centrum op Schiphol Trade Park. Beide partijen hebben onlangs de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een kavel van circa 88.000 m² op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. In het eerste kwartaal van 2017 zal een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Op de kavel zal grootschalige logistiek worden ontwikkeld.

De kavel, gelegen in de Logistics Zone van Schiphol Trade Park, kan in units worden opgesplitst. Op de totale kavel zal een ultra modern XL logistiek centrum van circa 60.000 m² kunnen worden gerealiseerd. De ambitie is een gebouw te realiseren dat voldoet aan de laatste eisen van moderne logistiek. Het streven is een Breeam Excellent-rating.

Het gebouw is berekend op een vloerbelasting van 4000 tot 5000 kg/m², een mogelijke vrije hoogte van 30 meter en ruim voldoende loading docks. Somerset Capital Partners en AM Real Estate Development (AM RED) richten zich op logistieke eindgebruikers. Naar verwachting zal nog in 2017 met de bouw worden gestart. De oplevering staat gepland voor medio 2018.

De keuze voor Schiphol Trade Park past in de visie van Somerset en AM RED: ontwikkelen en realiseren van moderne logistiek op hoogwaardige multimodale locaties. Schiphol Trade Park (142 hectare uitgeefbaar) ligt op slechts vijf minuten van Schiphol en heeft een directe eigen ontsluiting vanaf de snelweg A4. De locatie is voor werknemers goed bereikbaar per openbaar vervoer, fiets en te voet. Het treinstation van Hoofddorp en de vrije busbaan van de Zuidtangent liggen op een steenworp afstand van de beoogde ontwikkeling.

Somerset is een Nederlandse private vastgoedinvesteerder die de afgelopen jaren circa 400.000 m² logistiek vastgoed heeft ontwikkeld. Op Schiphol Trade Park heeft Somerset nog een project gerealiseerd. Aan de Pudongweg 37 is een datacenter voor Interxion ontwikkeld op een kavel van 2,73 hectare. Het gebouw heeft een omvang van circa 12.000 m², bestemd voor kantoren, technische ruimtes en circa 8000 m² datacentervloer.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws