Schiphol: investering van ruim € 500 mln in nieuwe pier en terminal

12 Augustus 2014 – Schiphol gaat de komende vier jaar ruim € 500 mln investeren in een nieuwe pier met bijbehorende terminal.

Dit is noodzakelijk om de verwachte reizigersvervoer van 52,5 mln naar ongeveer 65 mln per jaar te kunnen opvangen. Tevens moeten pier en terminal bijdragen aan de doelstelling om tot de top-3 van meest duurzame luchthavens in de wereld te behoren. De nieuwe A-pier en terminal moeten op dit gebied het paradepaardje van de luchthavenwereld worden. De bouw van de A-pier en terminal valt onder het masterplan van Schiphol betreffende de uitbreiding van de luchthaven de komende jaren. Met het masterplan is een investering gemoeid van in totaal ongeveer € 1,2 mrd.

De nieuwe pier en terminal worden verbonden met de zuidzijde van de bestaande terminal. Omdat het hier om een complexe opdracht gaat met de hoogste eisen op het gebied van realisatie, efficiency en duurzaamheid heeft Schiphol een marktconsultatie georganiseerd die op 11 september plaatsvindt. Geïnteresseerde partijen kunnen daarbij hun ideeën voorleggen over hoe zij denken dat de gebouwen het beste uitgevoerd en gerealiseerd kunnen worden. Inmiddels hebben bijna 100 bedrijven zich aangemeld.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws