Overzicht van de grondposities

Schiphol: grondposities Chipshol in de verkoop

De familie Poot heeft besloten haar onderneming Chipshol met de daarin opgenomen nog te ontwikkelen grondposities bij Schiphol te verkopen. Dit zeggen Chipshol-eigenaar Jan Poot en zijn zoon Peter Poot in een interview met Het Financieele Dagblad. Volgens de krant is besloten tot de verkoop van gebiedsontwikkelaar Chipshol vanwege de fysieke gesteldheid van de 90-jarige oprichter en omdat zijn zoon Chipshol niet wil voortzetten.

Met deze stap komt een einde aan een juridische strijd van ruim 20 jaar met de luchthaven. Deze strijd heeft de beoogde ontwikkeling van de in totaal 150 hectare strategisch gelegen gronden rond de luchthaven geblokkeerd.

Volgens de krant kan de verkoopwaarde na de vereiste bestemmingswijziging uitkomen op € 1,5 tot € 2 mrd. Vader en zoon Poot laten zich in het gesprek met Het FD niet uit over een verkoopprijs. De huidige grondposities van Chipshol omvatten 110 hectare bij Badhoevedorp-Zuid, 25 hectare Groenenbergterrein bij de Aalsmeerbaan en 15 hectare Park-Rijk fase 2. Het is een strategische gelegen gebied tussen de snelwegen A9, A4 en A5 en twee spoorlijnen.

De drie kantoren op Schiphol-rijk (30.000 m2) wil de familie aanhouden.

Klik hier voor het volledige artikel.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws