Schiphol: DDCD en E-Shelter kopen kavels op Schiphol van Chipshol

4 April – Chipshol heeft het bij Schiphol gelegen businesspark Data Hub 3.0 verkocht aan twee ontwikkelaars van datacenters. Met de verkoop van het 100.000 m² grote terrein is een bedrag van in totaal € 35 mln gemoeid. Dutch Data Center Development koopt 60.000 m² en het Duitse bedrijf E-Shelter 40.000 m². In het najaar van 2015 verkocht Chipshol al voor € 38 mln het bij de Aalsmeerbaan gelegen logistieke Groenenbergterrein (21 hectare) aan AEW Europe.

De verkoop van het specifiek voor datacenters ontwikkelde businesspark maakt onderdeel uit van de strategie van gebiedsontwikkelaar Chipshol om haar grondposities rond Schiphol gefaseerd af te stoten. De belangstelling voor de datacenterlocatie was zo groot dat kort na de bestemmingsplanwijziging het gehele terrein verkocht is.
Het door de gemeente Haarlemmermeer voor 10 hectare goedgekeurde bestemmingsplan voorziet in de bouw van datacenters, met een maximale hoogte van 20 meter. Chipshol beschikt aangrenzend op de verkochte locatie nog over 5 hectare die door een reservering voor een eventuele Tweede Kaagbaan tot op heden niet ontwikkeld kan worden.

Klik hier voor meer informatie over DDCD en E-Shelter

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws