Schiphol: Delta, VolkerWessels en Reggeborgh starten op risico met DC

27 November 2014 – Op het Fokker Logistics Park is op risico gestart met de realisatie van het logistieke gebouw Fokker 7|8. Het gebouw, bestaande uit 30.000 m² logistieke bedrijfsruimte, 3.300 m² kantoorruimte en  3.300 m² mezzanine vloer is een ontwikkeling van Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh, verenigd in Anthony Fokker Business Park cv. De oplevering van de eerste fase staat gepland voor de zomer 2015.

Fokker Logistics Park is het voormalige Fokker fabrieksterrein dat in 1999 werd verworven door AFBP en waar inmiddels 150.000 m² logistieke bedrijfsruimte is ontwikkeld en verhuurd aan partijen als Agility, Aramex, UTI, FSC, Kerry Logistics, KLM en Schenker. Bij de volledige realisatie kan het park ruimte bieden aan 227.000 m² logistieke en bedrijfsgebouwen.

Fokker 7|8 – vernoemd naar twee vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog – is een multifunctioneel gebouw van 38.700 m² bvo met 199 parkeerplaatsen. Het bestaat uit een warehouse met twee verdiepingen die volledig flexibel en ‘tailor-made’ ingedeeld kunnen worden. Door de modulaire bouwwijze is het geschikt voor één tot zes gebruikers. Het gebouw ligt direct bij de entree van het park met zicht op de Fokkerweg en Schiphol. De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase is gereed in juli 2015.

Het is volgens de ontwikkelaars het eerste logistieke gebouw ter wereld in lijn met de Cradle to Cradle- filosofie. Dit is zichtbaar in het ontwerp van het gebouw en de infrastructuur. Zo is het pand eenvoudig te ontmantelen, worden gezonde materialen gebruikt en wordt de CO2 van de vrachtwagens gezuiverd.

‘Gezien de positieve marktontwikkelingen en deze toplocatie hebben wij er veel vertrouwen in om dit unieke duurzame project op risico te starten. Wij passen bij diverse kantoorontwikkelingen al langere tijd innovatieve producten en materialen toe en werken volgens de Cradle to Cradle-filosofie. De economische haalbaarheid en het gebruikersgenot van deze gebouwen zijn inmiddels bewezen, aldus Coert Zachariasse namens de ontwikkelingscombinatie.

De ontwikkeling wordt gerealiseerd door AFBP en de aannemers Systabo Turn Key bouw en KWS Infra. Namens AFBP wordt de verhuur/verkoop begeleid door Industrial Real Estate Partners.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws