Schiphol Trade Park

Schiphol: Delta en Schiphol Trade Park zetten in op The Valley

10 Juni 2014 – Delta Development Group en Schiphol Trade Park gaan samen de mogelijkheden onderzoeken om een nationale broedplaats voor circulaire economie op Schiphol Trade Park te realiseren.

Voor de onderzoeksfase ondertekenen Dick van der Harst (projectdirecteur Schiphol Trade Park) en Delta Development-topman Coert Zachariasse een intentieovereenkomst tijdens de vastgoedbeurs Provada.
Doel van deze overeenkomst is om tot een samenwerking te komen voor het deelgebied ‘The Valley’. Hierbij zal Schiphol Trade Park verantwoordelijk zijn voor de integrale gebiedsontwikkeling en beheer, de verantwoordelijkheid van Delta Development is de vastgoedontwikkeling.
Op het centrale innovatiegebied The Valley, een van de vijf deelgebieden van het bedrijventerrein Schiphol Trade Park, staan verregaande duurzaamheid en innovatie centraal. Voor het gebiedsconcept en de creatie van de nationale broedplaats voor circulaire economie vindt nauwe samenwerking plaats met Ellen McArthur Foundation en William MacDonough (WM&P). De definitieve beslissing voor het samenwerkingsverband voor de realisatie van het nieuwe gebiedsconcept wordt voor eind 2014 genomen.
Circulaire economie gaat uit van de ultieme vorm van duurzaamheid, waarbij gesloten cycli worden gecreëerd voor materialen en energie. Tot op heden is er nog geen concrete locatie waar zichtbaar aan de transitie naar de circulaire economie wordt gewerkt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws