Schiphol: Deka koopt weer logistiek

27 November 2018 – Na de overdracht van AMS Cargo Center in augustus heeft Deka Immobilien met Built to Build en Proptimize ook een koopovereenkomst gesloten voor de verwerving van de tweede fase AMS Cargo Center II op Schiphol.

Het gebouw wordt toegevoegd aan de portfolio van het WestInvest TargetSelect Logistics fonds.

AMS Cargo Center II wordt gerealiseerd op een kavel van 63.000 m² gelegen aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park, direct aan de overzijde van AMS Cargo Center. De ontwikkeling bestaat na oplevering uit een logistiek gebouw van in totaal circa 32.000 m2, onderverdeeld in zeven aaneengesloten warehouses, inclusief 196 parkeerplaatsen en 117 parkeerplaatsen voor trucks. Het project heeft een duurzaamheidslabel Breeam Very Good.

De eerste huurder van AMS Cargo Center II is Rutges Cargo Europe en haar dochteronderneming J. Middelkoop Logistics die voor de lange termijn een huurovereenkomst heeft gesloten, voor in totaal circa 6.000 m². De overige units – van circa 26.000 m² in totaal – zijn beschikbaar voor verhuur. De oplevering van het gebouw zal in december 2019 plaatsvinden.

AMS Cargo Center II is een project (joint venture) van Built to Build en Proptimize. DENC Architecten heeft het gebouw ontworpen en Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling is de aannemer. De verkoper van de grond is Schiphol Area Development Company (SADC).

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws