Schiphol: Heembouw en Somerset tekenen voor groot DC

25 April 2017 – Heembouw en Somerset Capital Partners hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een groot distributiecentrum op bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. De totale ontwikkeling omvat de realisatie van meerdere hoogwaardige en duurzame distributiecentra met een totaal oppervlak van 47.000 m². Het plan wordt in drie fasen ontwikkeld; de overeenkomst tussen Heembouw en Somerset betreft het totale project.

Heembouw start in week 14 met de realisatie van fase A met een totale bvo van 16.500 m². MulderBlauw Architecten maakte hiervoor het ontwerp. Brysk treedt op als directievoerder.

Momenteel werkt Heembouw samen met Habeon Architecten aan de ontwikkeling van fase B en C. Heembouw start medio september met de realisatie van fase B, die net als fase A 16.500 m² meet. Fase B zal in compartimenten vanaf 2500 m² worden verhuurd. Fase A wordt in oktober 2017 opgeleverd en wordt onder andere verhuurd aan Seko Logistics.  De oplevering van fase B staat gepland voor april 2018.

Somerset uit Oisterwijk is actief als investeerder in vastgoed, private equity en op de wereldwijde financiële markten, met een duidelijke focus op logistiek en datacenters. Heembouw Groep (opgericht in 1939) is een turnkey bouwer en is actief in bedrijfsruimten, kantoren en wonen. Het heeft een eigen architectenbureau, Habeon Architecten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws