Schiphol Logistics Park

Schiphol: datacenter voor Interxion op Schiphol Logistics Park

12 November 2015 – Somerset Real Estate is gestart met de ontwikkeling van een datacenter voor Interxion op Schiphol Logistics Park. Somerset gaat dit project realiseren op AMS ZONE 004: een kavel van 2,73 hectare.

Het nieuwe datacenter voor Interxion is state-of-the-art en voldoet aan de strenge PUE norm die gesteld is voor datacenters in deze regio. Het nieuw te ontwikkelen gebouw heeft een omvang van circa 12.000 m2, bestemd voor kantoren, technische ruimtes en ca. 8.000 m2 datacenter vloer. Dit wordt het achtste datacenter van Interxion in de regio Amsterdam. Interxion is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat met 40 datacenters in 11 landen is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in Europa. Het is het eerste datacenter dat Interxion in deze regio bouwt op een nieuwe locatie. Tot nu toe zijn zij steeds uitgegaan van de verbouw van bestaande logistieke panden. Somerset is reeds gestart met de werkzaamheden en de verwachting is dat het gebouw medio juli 2016 in gebruik wordt genomen

Somerset Real Estate is een private vastgoedontwikkelaar /- belegger op het gebied van bedrijfsmatig en logistiek vastgoed op multi-modale locaties in Nederland en heeft de afgelopen jaren circa 400.000 m² logistiek vastgoed ontwikkeld.

Schiphol Logistics Park is een hoogwaardig logistiek bedrijventerrein, gelegen op één van de meest strategische logistieke locaties van Europa ten zuiden van Schiphol. De locatie is geschikt voor grootschalige luchthavengeoriënteerde logistieke bedrijvigheid door de ligging naast de op- en afrit van de A4 en dicht bij de A5 en de A9. Het terrein ligt ook direct aan de N201, op 5 minuten van de luchthavenplatforms van Schiphol en heeft bovendien een uitstekende ov-verbinding en eigen bushalte. Schiphol Logistics Park is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en KLM.

Klik hier voor meer informatie over Schiphol Logistics Park

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws