Schiphol: Borghese, COD bouwen Green Mountain Logisitics Park

8 December 2016 – Ontwikkelaar Borghese Logistics en investment manager AEW gaan een 100.000 m² groot logistiek centrum ontwikkelen bij Schiphol. Green Mountains Logistics Park komt pal naast de Aalsmeerbaan.

Borghese en AEW ontwikkelen samen dit duurzame en hoogwaardige logistieke bedrijvenpark, dat bestaat uit circa 100.000 m², verdeeld over 4 bouwdelen. Deelverhuur is mogelijk vanaf 5000 m². De bouw van fase I met een oppervlakte van meer dan 30.000 m² is inmiddels gestart en zal eind tweede kwartaal 2017 worden opgeleverd. Het door Mies architectuur ontworpen gebouw krijgt het duurzaamheidscertificaat Breeam very good.

Green Mountain is gelegen op het voormalige Groenenberg-terrein op Schiphol Rijk. Het terrein ligt direct aan de Aalsmeerbaan en werd vorig jaar voor € 38 mln door AEW aangekocht van Chipshol, die na een jarenlange juridische strijd besloten had deze ontwikkelpositie van de hand te doen. De locatie heeft een zeer korte verbinding met het vrachtareaal op Schiphol. Het terrein ligt pal aan de N201 met een directe verbinding met Rijksweg A4 in de richting van Den Haag – Rotterdam en in de richting van Amsterdam.

Het perceel waarop Green Mountain Logistics Park wordt gerealiseerd is 21 hectare groot. Hier wordt fasegewijs circa 100.000 m² logistieke bedrijfsruimte ontwikkeld. Fase I bestaat circa 30.000 m² distributieruimte, 2000 m² mezzanine vloer en 760 m² kantoorruimte (2 bouwlagen). Het distributiecentrum krijgt een vrije hoogte van 12,2 meter. In de eerste fase komt ook een parkeerterrein op eigen terrein met 152 plaatsen voor auto’s en 24 voor trucks.

De vraaghuur is € 75 per m² per jaar voor bedrijfsruimte, € 35 per m² per jaar mezzanine vloer en € 130 per m² per jaar voor kantoorruimte. De huur van de parkeerplaatsen bedraagt € 500 per parkeerplaats per jaar voor auto’s en € 2.000 per parkeerplaats per jaar voor trucks.

Bekende bedrijven als XPO, DHL, Kuehne+Nagel, UTI, INTEL, GE en Yamaha zijn in de directe omgeving gevestigd.

Borghese uit Nijkerk heeft al verscheidene grote logistieke centra in Nederland gerealiseerd, zoals het vorig jaar opgeleverde pand van Rivièra Maison in het havengebied van Amsterdam, het nieuwe vers-distributiecentrum van Norbert Dentressangle in Nieuwegein, het distributiecentrum van Nippon Express op de Maasvlakte en die van G-Star raw op bedrijventerrein Westpoort. Bij het nieuwe project op Schiphol werkt Borhese Logistics voor de eerste keer samen met AEW.

AEW is een van de grootste real estate asset managers ter wereld, met € 50 mrd aan assets under management. In Europa managet AEW voor € 19,3 mrd aan vastgoed, namens verschillende fondsen en separate accounts. De helft van de 600 medewerkers van AEW werkt in Europa, vanuit 10 kantoren in verschillende landen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws