Schiphol: Aan de Stegge verkoopt DC aan Segro

19 September 2019 – Aan de Stegge Twello heeft overeenstemming bereikt met Segro over de verkoop van een turn-key logistieke ontwikkeling op Schiphol Trade Park.

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 17.136 m² en is deels verhuurd. Het is gelegen in de zogenaamde Skyzone van Schiphol Trade Park; een zichtlocatie vanaf de A4. Schiphol Trade Park is het nieuwste bedrijventerrein rondom de luchthaven, waarbij hoog ingezet wordt op duurzaamheid en circulariteit. Met haar 4 sterren Breeam gebiedscertificering is Schiphol Trade Park een van de duurzaamste bedrijventerreinen van Europa.

Het gebouw in deels verhuurd aan een logistiek dienstverlener. Deze unit heeft een oppervlakte van 9306 m², grotendeels ingericht voor de opslag en distributie van farmaceutische middelen. Naast de voorzieningen voor temperatuurregulatie is bij het ontwerp rekening gehouden met de duurzaamheid en beveiliging middels een Breeam Excellent en een TAPA-A certificering.

De andere unit heeft een oppervlakte van 7830 m² en is beschikbaar voor de verhuur. De bouw van het distributiecentrum is onlangs gestart en zal eind eerste kwartaal 2020 worden opgeleverd.

Segro heeft het gebouw verworven voor haar Segro European Logistics Partnerschip (SELP); een 50-50 joint-venture tussen Segro en het Canadese Public Sector Pension Investments Board (PSPIB). SELP heeft portefeuille van circa € 3,9 mrd en bevat logistieke assets in Frankrijk , Duitsland, Polen, Tsjechië, Spanje, Italië en Nederland.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws