SADC: Somerset bouwt warehouse op Schiphol

31 Maart 2015 – Somerset Real Estate heeft de omgevingsvergunning aangevraagd voor een nieuw warehouse op Schiphol Logistics Park.

Somerset is een ontwikkelende belegger van bedrijfsmatig en logistiek vastgoed uit Oisterwijk. Naar verwachting start Somerset na de zomer met de bouw en zijn vanaf begin 2016 de units voor verhuur beschikbaar. Op de kavel van 2,7 hectare ontwikkelt Somerset in de eerste fase een warehouse met zo’n tien flexibele logistieke units vanaf ca. 1.250 m2 bvo, met bijbehorende kantoren en mezzanine. De kleinschalige units zijn ca. 60 meter diep en uniek omdat het voorterrein geschikt is voor LZV’s, vrachtwagens met een lengte van 25 meter. Iedere unit heeft minimaal 2 dock levellers en 1 overhead deur. Door het knock-out systeem is het aantal docks eenvoudig te vermeerderen. De units zijn vanwege de positionering van de laadkuilen uitstekend te koppelen. De infrastructuur van Schiphol Logistics Park is zodanig opgezet dat het logistieke bedrijventerrein ook voor LZV’s goed bereikbaar is.

De tweede fase is eveneens 2,7 hectare groot en zal in een later stadium worden ontwikkeld. In deze fase zal Somerset circa 18.000 m2 ontwikkelen op te splitsen in units van circa 4.500 m2.

Voor Schiphol Logistics Park is dit een gewenste aanvulling op het palet aan mogelijkheden omdat tot nu slechts units vanaf 2.500 m2 bvo beschikbaar waren. Schiphol Logistics Park hoopt hiermee ook de kleinere logistieke dienstverlener op het bedrijventerrein te mogen verwelkomen.

Schiphol Logistics Park is een hoogwaardig bedrijventerrein, gelegen op één van de meest strategische logistieke locaties van Europa ten zuiden van Schiphol. De locatie is geschikt voor grootschalige luchthavengeoriënteerde logistieke bedrijvigheid door de ligging naast de op- en afrit van de A4 en dicht bij de A5 en de A9. Het terrein ligt ook direct aan de nieuwe N201, op 5 minuten van de luchthavenplatforms van Schiphol en heeft bovendien een uitstekende ov-verbinding en eigen bushalte.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws