SADC: dankzij deal kan Air Products naar PolanenPark

28 Augustus 2015 – Air Products heeft haar bedrijfscomplex in Amsterdam-Noord voor € 20,97 mln verkocht aan corporatie De Alliantie. Dit blijkt uit gegevens van het kadaster.

Air Products is inmiddels verhuist naar PolanenPark, het bedrijventerrein van SADC bij Schiphol. De verhuizing van het bedrijf is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, De Alliantie, PolanenPark, Provincie Noord-Holland, regionale gebiedsontwikkelaar SADC, gemeente Haarlemmerliede en RON.
In 2007 heeft de Provincie Noord Holland het initiatief genomen voor de herontwikkeling en de sanering van het oude ‘Rutte terrein’ in Amsterdam Noord. Voor deze herontwikkeling heeft de Provincie een samenwerkingsverband opgericht met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, SADC en RON. Momenteel is deze locatie in Buiksloterham in Amsterdam Noord – waar Air Products middenin ligt – in ontwikkeling tot woningbouwlocatie. Air Products besloot daarom op zoek te gaan naar een andere vestigingsplaats. Het akkoord dat alle betrokken partijen hebben gesloten heeft ertoe geleid dat Air Products een nieuwe vestiging kan bouwen op PolanenPark en dat de Alliantie op het vrijkomende perceel van Air Products ook woningen kan realiseren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws