‘s-Hertogenbosch: pand RWS verkocht aan Renschdael Groep

13 April 2016 – Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het kantoor van Rijkswaterstaat in ‘s-Hertogenbosch verkocht aan de Renschdael Groep. De koopsom is ruim € 6,6 mln. Het 7908 m² (vvo) grote pand ligt aan Zuidwal 58 aan de zuidzijde van de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch, met uitzicht op natuurgebied De Bossche Broek. Het betreft een solitair kantoorgebouw dat opgebouwd is uit vijf bouwlagen plus een parkeerkelder met 134 plaatsen. Het gebouw is per 1 april 2016 in verhuurde staat verkocht. Het blijft voorlopig in gebruik bij Rijkswaterstaat.

Het kantoorgebouw Bastion Oranje aan Zuidwal 58 is gebouwd in 1990 en deed eerder dienst als rechtbank. De nieuwe eigenaar Renschdael Groep uit het Limburgse Horst heeft eerder ook het aangrenzende Paleis van Justitie en de gevangenis aan de Spinhuiswal in ‘s-Hertogenbosch overgenomen van het Rijksvastgoedbedrijf. Het familiebedrijf wil dit complex samen met de ontwikkelaar Bouwaccent herontwikkelen tot mogelijk hotel, woonruimte en/of onderwijsfuncties. Renschdael en Bouwaccent realiseren ook Holland Park in Diemen, in dit geval saen met Snippe en een aantal andere investeerders.

Bastion Oranje stond niet in de verkoop, maar de koper toonde medio 2015 belangstelling voor overname. Omdat het Rijksvastgoedbedrijf transparant en eerlijk moet opereren, is het gebouw eind 2015 voor iedereen te koop gezet. Uiteindelijk hebben 18 partijen een bod gedaan. De partij die het hoogste onvoorwaardelijke bod deed, was volgens het Rijksvastgoedbedrijf toevallig ook de partij die eerder al interesse had getoond en daarmee de hele verkoop aanzwengelde.

De nieuwe eigenaar zal het pand nog zeker twee jaar verhuren aan het Rijksvastgoedbedrijf, omdat Rijkswaterstaat-Zuid het kantoor nog gebruikt. Daarna blijft het een kantoor, al is op termijn een gedeeltelijke transformatie naar woningen niet uitgesloten, aldus het Rijksvastgoedbedrijf.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws