‘s-Hertogenbosch: woningen in voormalig kantoorpand Emmaplein 3

26 April 2017 – Wijkerzand Projecten herontwikkelt het voormalige gebouw van het Brabants Dagblad in commerciële ruimten en woningen. Het gaat om een bestaand kantoorgebouw uit 1977 in het centrum van ’s-Hertogenbosch aan Emmaplein 25. Het gebouw ligt aan de kop van het plein en in verlengde van de Brugstraat. Het pand bestaat uit ca. 5564 m² VVO kantoorruimte verdeeld over 6 bouwlagen, alsmede 102 parkeerplaatsen verdeeld over 33 parkeerplaatsen op het parkeerdek en 69 parkeerplaatsen in de parkeerkelder van het gebouw.

Het gebouw biedt plaats aan zes commerciële ruimten in het ‘basement’ op de begane grond, 55 twee- en driekamerappartementen en lofts. Op de bovenste twee verdiepingen komen penthouses. Het hele gebouw is onderkelderd en via een parkeerdek verbonden met een woongebouw aan de achterzijde. Het gebouw van 7500 m² brutovloeroppervlak wordt gestript naar casco en geheel voorzien van nieuwe indeling, installatie en gevel.

Bij de detaillering van de bakstenen gevels zijn de gevelsparingen verticaal aan elkaar gekoppeld door het metselwerk te laten inspringen en een negge te geven. Op deze wijze krijgt het gebouw een verwijzing naar de typische verticale parcelering van de Bossche straten en hun verticaal georiënteerde panden.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws