‘s-Hertogenbosch: Blueriq en Everest naar De Gruyter Fabriek

24 Februari 2016 – De bedrijven Blueriq en Everest vestigen zich dit voorjaar in De Gruyter Fabriek aan de Veemarktkade 8 in ’s-Hertogenbosch. Everest houdt nu nog kantoor aan de Reitscheweg in ’s-Hertogenbosch en neemt zijn intrek in kantoorruimte 7120 (1314 m² groot) in het voormalige fabriekspand.

Blueriq is al sinds november 2012 gevestigd in De Gruyter Fabriek en is per januari 2016 intern verhuisd naar kantoorruimte 6239 (330 m² groot). Het bedrijf vertegenwoordigt een softwareplatform voor regelgedreven bedrijfsprocessen en is een product van Everest. Business engineering company Everest vertaalt complexe businessvraagstukken in praktische ICT-oplossingen voor financiële dienstverleners en centrale overheid. Vanwege een andere focus op productontwikkeling heeft Everest in 2012 alle werkzaamheden voor de ontwikkeling van software gebundeld en gevestigd in De Gruyter Fabriek.

De afgelopen jaren hebben voor Everest aangetoond dat de combinatie tussen software en services sterk is en belangrijk voor het realiseren van doelstellingen van financiële dienstverleners en de centrale overheid. Genoeg reden om de bedrijfsactiviteiten softwareontwikkeling en dienstverlening weer dichter bij elkaar te brengen, ook fysiek. Dat gaat in het voorjaar van 2016 gebeuren in De Gruyter Fabriek in kantoorruimte 7120 (1.314 m² groot) ook bekend als de voormalige jamfabriek van De Gruyter en ruimte 6239 (330 m² groot) – nu getransformeerd in twee ‘mooie en inspirerende’ kantoorruimten.

De keuze voor De Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch is dus niet geheel toevallig. Coen Dijkstra, directeur van Everest: ‘We kennen de aangename ambiance van De Gruyter Fabriek, omdat we in dit pand al een tijdje ons platform Blueriq ontwikkelen. De authentieke en creatieve uitstraling van het kantoor sluit goed aan bij het karakter van Everest. Dit is één van de redenen dat we onze dienstverlening ook in het verzamelpand gaan organiseren. Na aan periode van 20 jaar te zijn gevestigd aan de Reitscheweg, breekt voor ons een nieuw tijdperk aan in De Gruyter Fabriek.’

De Gruyter Fabriek is een historisch plek vol creatieve ondernemers. Begin 21ste eeuw werd de fabriek uit 1934 nieuw leven ingeblazen. In de oude gebouwen werken nu 175 ondernemers.

De Gruyter Fabriek zijn de oude fabriekspanden van de vroegere kruidenier in de buurt van de Brabanthallen. Ze zijn vanaf 1996 stapsgewijs gerenoveerd en bieden nu onderdak aan meer dan honderd bedrijven, die samen het creatieve loket voor B2B, overheid, non profit en cultuur willen zijn.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws