‘s-Hertogenbosch: Avans huurt voormalig DC PostNL

‘s-Hertogenbosch – Avans Hogeschool heeft onlangs het merendeel van het EKP gebouw (het voormalige distributiecentrum van PostNL) in ’s-Hertogenbosch gehuurd. 

Het gehuurde bestaat uit totaal 11.877 m² kantoor- en bedrijfsruimte. De hogeschool gaat het gebouw gebruiken voor de (tijdelijke) huisvesting van de Kunstacademie AKV/Sint Joost. Vanaf september 2017 verhuist de academie voor een aantal jaren naar het postdistributiecentrum aan de Parallelweg 21-23.

Aanleiding voor de tijdelijke verhuizing van de Kunstacademie is het plan van Avans om nieuw te bouwen aan de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch en zo alle bachelor- en masteropleidingen te kunnen huisvesten aan de Onderwijsboulevard.

Avans Hogeschool is in 2004 ontstaan door een fusie tussen Hogeschool Brabant en Hogeschool ’s-Hertogenbosch. De school heeft bijna 29.000 studenten en 2600 medewerkers. De Kunstacademie AKV/Sint Joost is in dat jaar ontstaan uit een fusie van de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving uit Den Bosch en de Academie voor Beeldende Kunsten Sint Joost uit Breda.

Qwing, huisvesting adviseurs, begeleidde Avans in dit traject. MVGM Bedrijfshuisvesting trad in deze op voor verhuurder PostNL.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws