‘s-Hertogenbosch, Amersfoort, Breda: Valad verkoopt 7 panden

23 November 2016 – Valad Europe, onderdeel van de Cromwell Property Group, heeft zeven kantoorgebouwen verkocht met een totale oppervlakte van 43.761 m². Drie van de verkochte gebouwen, te weten Pettelaarpark 80–89 en Europalaan 30 in Den Bosch en Stationsplein 1–37 in Amersfoort, zijn afkomstig uit de Dutch Offices I & II-portefeuille van M7 Real Estate, waarvoor Valad Europe in 2013 is aangewezen om het management te voeren.

De andere drie verkochte gebouwen, te weten Rivium Quadrant 1 en Rivium Westlaan 8 in Capelle aan den IJssel, De Bijster in Breda en de Van Godewijckstraat 17–27 in Dordrecht, zijn afkomstig uit de Omikron-portefeuille, waarvoor Valad Europe in 2015 door Hummingbird is aangewezen om het asset management te voeren. Het overgrote deel van de gebouwen uit deze Omikron-portefeuille is gelegen in de Randstad.

Mark McLaughlin, managing director bij Valad Europe: ‘Deze transacties volgen na afronding van onze businessplannen voor de gebouwen. Deze omvatten een combinatie van herpositionering van de gebouwen en vermindering van leegstand. Zo is het gebouw De Bijster, met een oppervlakte van 5471 m², volledig verhuurd en is onder meer de centrale entree van het gebouw aan het Stationsplein gemoderniseerd.’

De belegger werd bij de verkoop van de Dutch Offices-gebouwen bijgestaan door Savills. Bij de verkoop van twee gebouwen in Capelle aan den IJssel werd verkoper bijgestaan door Skyline Vastgoed en voor het object in Breda door Vander Sande Van Opstal Bedrijfsmakelaars.

Valad Europe managet voor € 3,7 mrd aan vastgoedobjecten en investeringsvermogen, verdeeld over 26 fondsen en mandaten in Europa. Het Benelux-team van Valad Europe bestaat uit 24 medewerkers, die een fonds van ongeveer € 1 mrd managen. Dat geld is geïnvesteerd in ongeveer 110 objecten, met in totaal 730 huurders.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws