’s-Heerenberg, Tilburg: Cromwell koopt twee logistieke gebouwen

Cromwell Property Group heeft, namens Cromwell European REIT, twee logistieke panden gekocht in ’s-Heerenberg en Tilburg.

Het gebouw in ’s-Heerenberg staat aan de Nederlands Duitse grens, naast de snelweg A12, één van de belangrijkste logistieke toegangswegen naar Duitsland. Het gebouw is 15.000 m² en bestaat primair uit een magazijn met ondersteunende kantoorruimte en ligt op 22.000 m² eigen grond. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd in 1993 en verder uitgebreid in 1999. In 2019 is het gebouw uitvoerig gerenoveerd. Tijdens de renovatie zijn onder andere verwarmings- en koelfuncties, duurzame LED-verlichting, elektrische systemen, een volledige kantoorinrichting en automatisering geïnstalleerd. Het gebouw is volledig verhuurd aan Kleertjes.com, een online retailer in kinderkleding die onlangs is overgenomen door Wehkamp.

Het gebouw in Tilburg (foto) ligt op het bedrijventerrein Katsbogten in de logistieke topregio Tilburg-Waalwijk. Het ligt strategisch op een zichtlocatie aan de afrit van de snelweg A58, de zuidelijke logistieke corridor, tussen mainports Rotterdam en Eindhoven. Het gebouw is in twee fasen in 2012 en 2019 gebouwd en bestaat uit 8600 m² magazijn met ondersteunende kantoorruimte en ligt op 14.000 m² eigen grond. Het gebouw heeft een energielabel A++++ en is recentelijk verder gemoderniseerd met de plaatsing van ongeveer 1700 zonnepanelen op het dak. Het gebouw wordt voor lange termijn verhuurd aan een gerenommeerde schoenen- en modefabrikant.

Cromwell werd bij beide transacties ondersteund door juridisch adviseur Loyens & Loeff en technisch adviseur SGS. BNP Paribas Real Estate trad op als commercieel adviseur voor de acquisitie van ’s Heerenberg. Bij de tweede acquisitie in Tilburg werd deze rol vervuld door 1530 Real Estate. De verkoper van het gebouw in Tilburg werd commercieel begeleid door Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij en juridisch door Boels Zanders Advocaten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws