‘s-Heerenberg: Geneba koopt DC voor € 60 mln

3 December 2015 – Geneba Properties heeft voor bijna € 60 mln een logistiek vastgoedobject in ’s-Heerenberg gekocht. Het pand is strategisch gelegen op de Duits-Nederlandse grens, aan de A12 richting Duitsland en dichtbij de Rijn Waal terminal in Emmerich.

Het logistiek centrum aan de Industriestraat 12 in ’s-Heerenberg heeft een verhuurbaar oppervlak van 85.000 m² en beslaat in totaal 158.000 m2. Het is langdurig verhuurd aan de Wim Bosman Groep, een dochtermaatschappij van Mainfreight, een grote dienstverlener op gebied van opslag, distributie en logistiek met een beursnotering in Nieuw Zeeland. Geneba is een doorstart van Homburg Invest.
Wulf Meinel, ceo van Geneba: ‘Het is wederom een voorbeeld van de implementatie van onze strategie en onze focus op vastgoedobjecten voor logistieke dienstverleners en lichte industrie in onze thuismarkten, Nederland en Duitsland.’ De aankoop is deels gefinancierd met de opbrengsten van de Rights Issue uit januari 2015. Een hypotheeklening is verstrekt door de ING Bank. Met deze nieuwe lening heeft Geneba haar leningenportefeuille verder gediversifieerd.

Geneba Properties is een Europese commerciële vastgoedonderneming die haar bedrijfsactiviteiten is gestart in 2014 en is gevestigd in Amsterdam. De onderneming is eigenaar van en beheert een vastgoedportefeuille van meer dan € 700 mln die bestaat uit langjarig verhuurd commercieel vastgoed op strategische locaties. De investeringsfocus van Geneba is gericht op commercieel vastgoed dat de operationele activiteiten van haar huurders ondersteunt en waar ze zich thuis voelen. De nadruk ligt op logistieke en licht industriële vastgoedobjecten in Nederland en Duitsland. De aandelen in Geneba worden verhandeld op NPEX. Geneba valt onder toezicht van de AFM.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws