Rotterdam-Zuid: Vestia realiseert 108 vrije sector huurwoningen

1 Mei 2018: De eerste 18 woningen van het nieuwbouwproject Hof van Zuidwijk in Rotterdam-Zuid zijn onlangs opgeleverd. De verwachting is dat alle 108 woningen in de zomer zijn opgeleverd.

Het gaat om twee- en drielaagse huurwoningen in de vrije sector. Het project valt onder het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ. De woningen hebben oppervlaktes van circa 100 tot circa 130 m², met huurprijzen vanaf € 975 (netto) per maand.

‘Met de komst van deze woningen creëren we een gemengd gebied van woonmilieus voor de midden en hogere inkomens in Rotterdam-Zuid. De nieuwe bewoners zijn vooral jonge gezinnen die grotendeels uit Rotterdam-Zuid komen. Hiermee blijft dit gebied ook interessant voor deze doelgroep. Het project draagt bij aan de wens om kwalitatief hoogwaardige, duurzame woningen te realiseren in dit gebied’, vertelt Linda Schalkwijk, vestigingsmanager bij Vestia. De eerste achttien bewoners hebben onlangs de sleutel ontvangen van verhuurmakelaar Willem Jongenelen. ‘De huurders zijn enthousiast over de woningen. Het zijn grote, duurzame woningen, die zijn omringd door parken en speelvelden,’ aldus Jongenelen

Gasloos en energiezuinig
Schalkwijk: ‘We vinden het belangrijk om te investeren in het verduurzamen van ons bezit en een bijdrage te leveren aan klimaatdoelstellingen. De woningen zijn gasloos en aangesloten op stadsverwarming. Daarnaast is elke woning voorzien van acht zonnepanelen, waardoor ze energiezuinig zijn. Met deze maatregelen vergroten we daarnaast het wooncomfort en verlagen we de woonlasten van onze huurders.’

Afronding herstructurering Zuidwijk
De 108 woningen behoren tot de vierde fase van Hof van Zuidwijk. In september 2018 start de bouw van de Parel van Zuidwijk: 67 duurzame en riante eengezinswoningen, direct gelegen naast Hof van Zuidwijk. Met de realisatie van deze nieuwbouwwoningen, De Parel van Zuidwijk, ontstaat er een nieuw woonmilieu in Zuidwijk.

In het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), werken Rijk, de gemeente Rotterdam, woningcorporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie aan een gezonde toekomst voor Rotterdam-Zuid. Samen willen deze partners ervoor zorgen dat opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit in twintig jaar stijgen naar het gemiddelde van de vier grote steden in Nederland.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws