Rotterdam: WP Carey koopt DC bij Maasvlakte

12 Februari 2015 – WP Carey heeft een logistieke complex van circa 70.000 m² gekocht in de haven van Rotterdam, voor ongeveer € 38 mln. De faciliteit aan Dardanellenstraat 90 komt onder netto lease van de Europese dochtermaatschappij van Nippon Express, een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener.

De looptijd van het huurcontract is 10 jaar met jaarlijkse cpi-huurstijging. Het werd gekocht van de projectontwikkelaar Borghese Logistics, die het gebouw in oktober 2014 opleverde. De bouwer was Pleijsier Bouw, een zusteronderneming van Borghese. Nippon heeft het complex op 1 januari in gebruik genomen.

Het moderne distributiecentrum op een kavel van 11 ha heeft een Breeam-NL Very Good certificaat en ligt bij de Maasvlakte in de haven van Rotterdam. De grond is door het Havenbedrijf Rotterdam in erfpacht uitgegeven. Het complex bestaat uit een distributiecentrum van 69.355 m² met 45 loading docs en een kantoor van 1141 m². Op het terrein zijn 250 parkeerplaatsen en 50 plaatsen voor vrachtwagens.

Jeffrey Lefleur, Directeur van W. P. Carey: ‘De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa, waar inkomende vrachtschepen vanuit de hele wereld verbonden worden met het spoor- en wegennet van Europa. Deze transactie is een reflectie van onze focus op het verwerven van kritieke, hoogwaardige activa op strategische locaties die stabiele lopende inkomsten kunnen genereren en meerwaarde toevoegen aan het WP Carey-portfolio op lange termijn.’

Het beursgenoteerde Nippon Express uit Tokio is de vierde grootste logistieke dienstverlener ter wereld, met een jaaromzet van ongeveer $ 17 mrd en werkt in 40 landen. WP Carey is een real estate investment trust (REIT) gespecialiseerd in corporate sale-and-lease-back financiering, build-to-suit financiering en verwerven van panden voor één huurder.

Borghese Logistics werd bij deze transactie juridisch bijgestaan door CMS Derks Star Busmann advocaten uit Utrecht. Appelhoven heeft de belangen van WP Carey behartigd. Nauta Dutilh heeft WP Carey juridisch bijgestaan.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws