Rotterdam: Tristan Fund koopt The Core

14 januari 2020 – Tristan Capital Partners heeft namens het fonds CCP 5 samen met zijn lokale operationele partner Nexus Real Estate kantoorgebouw The Core in Rotterdam aangekocht.

The Core is gelegen in het Central Business District van Rotterdam, dicht bij het centraal station en biedt 16.940 m² kantoorruimte, verdeeld over 10 verdiepingen. De bijbehorende parkeergarage telt 478 parkeerplaatsen, verdeeld over vier verdiepingen, en wordt in erfpacht geëxploiteerd door Q-Park. Oorspronkelijk bekend als ‘The Weena Building’, dateert het pand uit 1968. Het werd ontworpen door de bekende wederopbouwarchitect Huig Maaskant. In 2019 werd een deel van het gebouw gerenoveerd.

Een koopsom is niet bekend gemaakt. De vorige eigenaar kocht volgens het Kadaster het pand aan Weena-Zuid 108-140 aan voor een bedrag van € 51,6 mln.

Dit is de derde acquisitie van Tristan met Nexus Real Estate in de afgelopen drie jaar. In november 2019 CCP 5 LL verwierf een kantorenportfolio van zes kantoren, bestaande uit 126.000 m² gelegen in Amsterdam en Utrecht van Duitse vermogensbeheerder Commerz Real met Nexus Real Estate als lokale operationele partner.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws