Rotterdam: Toch geen centraal hoofdkantoor Unilever

8 Oktober 2018 – Unilever ziet af van de versimpeling van de concernstructuur en daarmee ook van de vestiging van het hoofdkantoor in Rotterdam. Dit heeft het concern meegedeeld.

Het voedings- en wasmiddelenconcern trekt het plan in om af te stappen van de huidige duale Brits-Nederlandse structuur en daarmee ook van het voorstel om het centrale hoofdkantoor van de nieuwe holding in Rotterdam te vestigen.

Volgens het concern is hiertoe besloten omdat de directie er niet in is geslaagd de steun voor het voorstel te krijgen van belangrijke aandeelhouders.

Met dit besluit komt de discussie over het afschaffen van de dividendbelasting voor buitenlandse bedrijven in een nieuw daglicht te staan. Hoewel premier Rutte dit nooit letterlijk heeft toegegeven is er een duidelijke link tussen het kabinetsvoorstel en het plan van het concern het centrale hoofdkantoor over te brengen naar de Maasstad.

De VVD heeft gisteren al laten weten, toen duidelijk was dat steeds meer aandelhouders van Unilever zich tegen het plan hadden gekeerd, dat de afschaffing van de dividendbelasting los staat van wat Unilever doet.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws