Rotterdam, Tilburg, Venlo: Clarion Gramercy koopt € 100 mln aan logistiek vastgoed

18 September 2019 – Clarion Gramercy, beheerder van een vastgoedbeleggingsfonds gespecialiseerd in logistieke en industriële activa, heeft in Nederland negen objecten verworven in drie afzonderlijke transacties voor een totaalbedrag van € 100 mln.

Dit zijn de eerste transacties na de overname in april van dit jaar van Gramercy Europe door Clarion Partners, een bedrijf met meer dan $ 51 mrd vastgoed in portefeuille. Sinds 2018 heeft Gramercy in totaal € 250 mln in Nederland en € 590 mln in heel Europa geïnvesteerd.

Gramercy heeft een portfolio van drie logistieke complexen met een totale oppervlakte van 78.523 m² gekocht van een particuliere verkoper voor een niet nader bekendgemaakte koopprijs. Deze bestaat twee logistieke centra in Tilburg, waarvan een verhuurd aan een logistiek dienstverlener en de ander aan de tuinmeubelfabrikant Jardin, en één ‘last-mile’ logistiek centrum in Rotterdam, verhuurd aan de internationale supermarktketen Ahold.

Gramercy heeft daarnaast een portfolio gekocht met vijf logistieke panden met een totale oppervlakte van 44.000 m², via een sale-and-leaseback. Deze portefeuille bestaat uit drie bestaande panden in Katwijk aan de Maas en twee ‘built-to-suit’ panden die turn-key zullen worden opgeleverd in december 2019 en juli 2020 in Katwijk aan de Maas en het naastgelegen dorp Haps (beiden gemeente Cuijk). Nabuurs, een Nederlandse logistieke dienstverlener, heeft nieuwe 10-jarige huurovereenkomsten afgesloten voor deze panden.

In een derde transactie heeft Gramercy via een sale-and-leaseback transactie in Venlo een logistiek centrum verworven van 20.132 m² dat in gebruik is van FM Tyres, een wereldwijde distributeur van banden. Daarnaast heeft Gramercy in Venlo FedEx, een van ‘s werelds grootste logistieke dienstverleners, toegevoegd aan de groep vaste huurders.

In het kadaster staan de volgende koopsommen vermeld:
Rotterdam: Abraham van Stolkweg 74, verhuurd aan Ahold. Koopsom € 18,5 mln
Tilburg: Gesworenhoekseweg 5, verhuurd aan Jardin tuinmeubelen. Koopsom € 16,05 mln
Tilburg: Atlasstraat 17, verhuurd aan Broekman Logistics. Koopsom € 12,05 mln
Maasbree (Venlo): Olivier van Noortweg 105. Koopsom € 17,8 mln
Dit betekent dat voor de panden in Katwijk/ Haps ongeveer € 35 mln is betaald.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws